Informace

Zrekonstruovaný byt pro získání světla

Zrekonstruovaný byt pro získání světla

„Představoval rozpadlý a chmurný obraz kvůli nadměrnému rozčlenění. Kromě dvou místností, které mají výhled na hlavní fasádu, byla podlaha sotva přirozená.“ Vysvětlují tak z architektury EO temný a depresivní stav, ve kterém byl byt v Eixample v Barceloně, než prošli rukama a podstoupili proces úplné reformy. Když projekt dorazil do jeho ateliéru, architekti byli od samého počátku jasným cílem, kterého bylo dosáhnout: „využít vzácného přirozeného světla“.

Aby toho dosáhli, rozhodli se prolomit všechny bariéry, které zabraňovaly volnému pohybu slunečních paprsků uvnitř. Zůstaly pouze tři nosné zdi, které studio dalo přednost jejich použití a rozdělovaly 65 m2 podlahy na tři hlavní oblasti: obývací pokoj, kuchyň s jídelnou a hlavní ložnici.

Během reformy obnovili tradiční prvky domu, jako jsou lišty a tesařství, a vytvořili nové dveře a trámy současných linií. Bílá barva, kterou hojně používali, slouží ke zvýšení jasu a soudržnost byla dána dvěma obdobím, která v domě koexistují díky dubovým podlahám, které pokrývají všechna prostředí, „působí jako souvislá vrstva, která sjednocuje prostory a to okamžitě stoupá při stavbě nábytku, “upozorňují.

Fotografie: Adrià Goula

www.eoarquitectura.com

Reklama - Čtěte dál pod otevřenými hranicemi

EO Arquitectura byla studie zodpovědná za přeměnu tmavého a klaustrofobického bytu v Barceloně na světlý a prostorný domov.

Odstraňte překážky

Aby světlo propustilo, srazili všechny zdi, které mohli, a ponechali jen tři v močení (ty nákladní)

Minulost a současnost

Architekti obnovili tradiční prvky domu a spojili je s novými, díky bílé barvě a dubové podlaze a nábytku našli mezi nimi soudržnost.

Úvodní politika

V nosných stěnách otevřeli mezery, aby propojili prostory a nechali světlo projít.

Sdílené prostory

Mezi kuchyní umístili jídelní kout.

Přirozené světlo

Místnost je místnost s více světla, takže cílem reformy bylo znásobit jas této místnosti a vzít ji ostatním.

Velký čas

Hlavní ložnice byla otevřena do chodby a byla přidána malá místnost, která je nyní šatnou.

Bílá, černá a dřevo

Výhled do koupelny, ve stejných odstínech jako zbytek domu.

Nové úpravy

Většina přidaných prvků byla vyrobena z překližky s dubovým povrchem.

Předtím

Tmavý a s bariérami, které bránily světlu dosáhnout dovnitř domu.

Plánujte dříve

65 m2 bylo velmi rozčleněno.

Pozdější letadlo

Příčky byly zbořeny, aby vytvořily široké a světlé prostory.

Před a po

V těchto plánech vidíme změny, ke kterým došlo po reformě