Jiné

Byt o velikosti 53m² bez příček

Byt o velikosti 53m² bez příček


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Byt o velikosti 53 m² může být velký. To byl předpoklad, se kterým pracoval Paloma Martínez Gil z ateliéru architektury Argensolacuatro, když měl na starosti renovaci tohoto madridského domu. Dům měl původně malý obývací pokoj, dvě ložnice - jednu malou -, koupelnu a samostatnou kuchyň. Na základě omezeného reálného prostoru pracoval Paloma na dvou frontách. Na jedné straně je to nová distribuce s průsvitným prostředím, které dává pocit prostornosti; a na druhé straně vytvoření oken, které prodlouží vnější perspektivu a které usnadní vstup světla. S novým projektem podlaha byla rozdělena do zóny ve dne a další v noci. Jedná se o dvě téměř symetrické oblasti, které sdílejí povrch podlahy kolem centrální osy. První se skládá z velkého prostoru sdíleného obývacím pokojem, jídelnou a kuchyní, bez oddílů, díky kterým je každý pokoj nezávislý. Chcete-li si to bylo nutné odstranit zdi které v původním rozdělení oddělily obývací pokoj od kuchyně a přilehlou ložnici. Pouze jeden sloup, který se nachází ve středu stávající haly a který nemohl být z architektonických důvodů odstraněn, připomíná staré prostorové plánování s různými úzkými přihrádkami.

Noční oblast začíná po velkém posuvném panelu, který ji odděluje od dne. Cílem bylo vytvořit ložnice s koupelnou a šatnou začleněna do prostoru, který býval součástí kuchyně, ložnice a původní koupelny. Klíčem bylo opět odstranění oddílů. Ačkoli k dosažení nové distribuce bylo nutné provést další změny; například ve spodní části šatny byla vyhrazena malá plocha pro instalaci nezbytných prvků, které se nehodily do kuchyně otevřené do obývacího pokoje; kotel, pračka a žehlička, které jsou skryty za skříní. Hledání luminosity bylo další oblastí práce Argensolacuatro Architecture Studio. Rozšíření oken, spolu s novým průsvitným rozložením usnadnil cirkulaci přirozeného světla po podlaze. K tomu přispívají skleněné stěny, díky nimž je koupelna nezávislá.

Nábytek, s bílé lakované kousky a čalounění se stává nejlepším spolupachatelem, pokud jde o odrazné světlo, a přináší dávku radosti malý dům, který je skvělý v důmyslných dekorativních řešeních.

Reklama - Pokračujte ve čtení pod Salon

Rozšíření získalo integrací prostoru, který před prací zabírala přilehlá hala a sousední ložnice. Okna se rozšířila asi 40 cm od podlahy, aby se usnadnil vstup přirozeného světla.

Pohovka, Bo Concept. Polštáře, od Becara. Konferenční stolek od La Oca. Dřevěný podnos, od Batavia. Stoličky: s nohama stativu, Cucamona, a ve tvaru hvězdy, Teklassic. Koberec, od KP. Lampa, od Cucamony. Estores, od KA International. Fotografie jsou od Brocara.

Otevřené prostředí

Potlačením oddílů byl vytvořen prostor, který umožňuje volný pohyb mezi obývacím pokojem a jídelnou. Osvobozený sloup, který musel být zachován ze strukturálních důvodů, byl panelizován, aby byl lépe integrován. Kromě své architektonické role dostalo ozdobnou funkci, protože vedle ní byl vytvořen malý stůl, který byl skryt uvnitř videa a stereo.

Na vedlejším stole: obrázek Brocara a zkamenělin, Batavia.

Velkoformátová fotografie

Z obývacího prostoru se uvažuje o černobílém rozšíření mýtického portrétu herce Paula Newmana.

Obraz se stává klíčovým prvkem dekorace, když se velký posuvný panel posune doprava, aby oddělil obývací pokoj od zbytku domu.

Chodba

Z jídelny máte přístup do koupelny a ložnice.

Aby tato průchodová oblast nebyla úzká, byly stěny koupelny nahrazeny prosklenými panely.

Stěna napravo byla plánována jako velmi cenný úložný prostor, s nízkou skříní a policemi s malým dnem, které dosáhly stropu.

Jídelna a kuchyň

Byly umístěny vedle obývacího pokoje.

Jídelní stůl - s kruhovou obálkou - a starými židlemi, natřenými bílou barvou a čalouněnou látkou v pískovém tónu, zjemňuje přímé linie kuchyňského nábytku. Jak se otevírá přímo do obývacího pokoje, byly skříňky vybírány s oddělenými průčelími: bílá, přizpůsobující zdi a bez úchytů.

Mesa od Ikea. Nádobí a vázy z ryb. Na desce je obraz od Brocara.

Ložnice

Stěna čela byla potažena tapetou, současným trendem ve výzdobě. Jeho jemný tisk ve zlatých tónech obklopuje ložnici v útulné a intimní atmosféře.

Čelo postele bylo vyrobeno z bílého lakovaného DM a bylo doplněno odpovídajícími stoly.

Ikea postel. Prošívaná přikrývka a polštáře od Becara. Vázy, z Batavia. Brocarův obraz.

Okno

Světlo bylo zásadním faktorem, který přiměl podlahu, aby zprostředkovala pocit úlevy. Otvory, které vedly k hlavní fasádě, byly tedy rozšířeny na maximum povolené a nahrazeny velkými okny.

Pod ním byl vyroben kus nábytku s úložným prostorem. Jeho povrch je také používán jako police.

Židle čalouněná látkou Jimmy Scooter. Na spodní skříň byl položen obraz Brocara a socha Batavie.

Noční stolek

Je to vynikající řešení pro malé ložnice, protože umožňuje vlastní design, jehož hloubka a šířka odpovídá potřebám prostoru.

V tomto případě spínače zahrnovaly spínače pro zapnutí a vypnutí osvětlení hlavní ložnice z postele.

Čelo postele

Čelo postele bylo navrženo tak, aby na něj bylo umístěno pouze fotografie a obrázky, které spočívají přímo na zdi bez nutnosti děr.

Pro radost ze čtení byla vybrána flexo lampa se základnou, která sotva zabírá prostor na povrchu nočního stolku.

Stará koupelna byla integrována do ložnice a vytvořila šatnu, která je přístupná velkým otvorem bez dveří.

Lampa s kloubovým ramenem, od Batavia.

Koupelna

Z celého domu to byla jediná místnost, která neměla okna, a proto architektonické studio Argensola čtyři přijalo různá dekorativní řešení, aby usnadnilo průchod přirozeného světla do interiéru.

Křišťál v koupelně

Stěny, které dělají to nezávislé na chodbě byly nahrazeny skleněnými panely. Ostatní byli zakrytí prosklenou dlážděnou základnou pokrytou zrcadly na vrcholu, které množí přirozené světlo.

Umyvadlo

Líbí se nám její design se zaoblenými rohy a perfektní velikostí pro koupelny, kde je prostor cenným přínosem. Umyvadlo sloužilo jako podnět k průzkumu při hledání jiných modelů, které jsou opatřeními nebo jinými zvláštnostmi ideální pro mini koupelny.

IDEAS NA PÍSEM

- Zřeknutí se místností Díky nezávislosti ve prospěch průsvitné distribuce s prostory sdílenými více než jedním prostředím se podlaha zdá být prostornější.

- Nábytek pod nepřetržitým provozem který vede podél zdi fasády, od obývacího pokoje po ložnici, poskytuje cenný úložný prostor.

- Hala není pouhá průchodová zóna zbytečný; Při zavěšení polic na zeď se stává knihkupectví, které řeší potřebu ukládat knihy o ploše 53 m².



Komentáře:

  1. Gohn

    Skvělé, to je vtipná odpověď

  2. Mordehai

    Děkuji za vřelé přivítání)

  3. Migor

    Myslím, že najdete správné rozhodnutí. Nezoufejte.

  4. Duron

    Neformální náhoda je perfektní



Napište zprávu