Informace

Starý rehabilitovaný sklad

Starý rehabilitovaný sklad

Dlouho předtím, než jej současný majitel získal, Tento dům byl skladiště. Jeho stav - nízká vlhkost a zjevný nedostatek údržby - ho zhoršily na nemyslitelné extrémy. Nicméně, jeho umístění v Lavapiés, centrální okres Madridu, v budova postavená v roce 1916 svedl svého majitele. Byla zavedena komplexní reforma. Z tohoto důvodu se spoléhal na studio interiérového designu Paloma Angulo.

Silné nosné stěny a kovové nosníky zaručovaly pevnou strukturu, která by umožňovala drastické změny. Dlažba, rozdrcená vlhkostí, byla odstraněna. Bylo vykopáno 30 cm Země a byl vytvořen ohniště, které nepřicházelo do styku s mokrou zemí. Další reformou bylo obnovit původní úroveň stropů ve výšce 3,20 m. Staří fasádní okna udržovala své otvory, ale byly obnoveny ocelovými profily a krystaly, které zajišťují přirozené osvětlení domu. Byly také aktualizovány vodovodní a elektrické instalace a vytápění, nové v domě, dosáhlo v bytě příjemné atmosféry.

Jakmile byla výška stropů obnovena a stěny a podlahy byly dezinfikovány, bylo nutné přidat pouze materiály, které vrátí domu pocit pohodlí, který ztratil. Dřevo, cihla a bílá barva jsou kombinovány vytvořit útulné prostředí. Dekorace inspirovaná ročníkem s popovými doteky a barevnými tóny v nich dodává setu vitalitu. Bez vzdání se detailů, jako jsou dveře koupelny, které udržují kouzlo a autentičnost již uplynulého času.

Reklama - Pokračujte ve čtení ve velmi světlé nízké podlaze

Okna s ocelovými profily malovanými v grafitu Oxiron poskytují do obývacího pokoje bohaté přirozené světlo, které je tvořeno posezením a pracovním rohem.

Pohovka, Habitat. Vintage 4P: červené křeslo, konferenční stolek, stojací lampa, kulatý stůl a černé křeslo. Koberec od BoConcept. Obraz a míč na podlaze jsou dílem umělce Maria Vely. Na pohovce, přikrývky, Zara Home.

Pracovní koutek

Zabírá malý prostor v obývacím pokoji. Je tvořena stolem s kulatou obálkou pro usnadnění cirkulace a retro vzduchovým křeslem. Nachází se vedle okna a umožňuje práci s bohatým přirozeným světlem.

Sál s osobností

Vstupní dveře jsou původní z domu. Vyrobeno ze dřeva - se značenými žilami a starou kuklou - od okamžiku, kdy jsme dorazili, oznamuje, že tento dům je jiný.

Dopisy na zdi, Vintage 4P.

Textilie, které dodávají barvu

Polštáře v jasných tónech rozjasňují pohovku a dodávají do obývacího pokoje neformální a příležitostný vzduch.

Polštáře a modrá váza od BoConcept.

Ozdobte květinami

Ať už jsou čerstvé nebo syntetické, dodávají dekoraci nepopiratelné kouzlo. Pokud je umístíte do širokohrdlé vázy, upevněte stonky nití nebo drátem tak, aby se neoddělovaly a udržovaly složení.

Cihlové zdi vidět

Při čištění stěn během renovace byly objeveny cihlové příčky, které v některých oblastech zůstaly viditelné. Pro zvýšení tohoto účinku čerstvě nasekané byl na něj nastříkán plastový latex smíchaný s vodou. Původní zeď byla tak silná, že umožnila vytvořit polici, na které ležela pohovka.

Stůl a stůl, Vintage 4P. Vázy: modrá, Habitat a barev, BoConcept. Chameleoni jsou designem majitele domu pro Fauna Urbana Design.

Šedá a červená salonek

Sedadla v salonku jsou čalouněná v těchto dvou barvách. Oba tóny tvoří vynikající barevný pár, který se vzájemně harmonizuje. Polštáře s červeným nádechem na šedé pohovce a šedými detaily na červeném křesle posilují tuto barevnou dvoubarevnou hru.

Péče o tesařství

Dveře, které umožňují přístup do koupelny, byly nalezeny při demolici další budovy stejné doby. Byl to vlastně list starého balkonu, ze dřeva s bílým, jantarovým a zeleným sklem. V době, kdy byly získány, byly zamčeny a přeměněny na původní posuvné dveře. V kapitole truhlářské práce také vyzdvihuje podlahu - borovicovou plošinu instalovanou na latěch, slabě zbarvenou bílou barvou a 18 cm vysokou lištu s malými lištami.

Integrovaná kuchyň

Sdílením prostoru s jídelnou bylo dosaženo větší amplitudy. Pop-air box a retro lampa dávají vintage dotek jídelní oblasti.

Obrázek Mario Vela. Lampa a židle, Vintage 4P. Mesa od Ikea. Nádobí s sovy, od Zara Home. Tureen, Marcos Jara. Zelená váza a dřevěné ovocné misky od BoConcept. Příborník, od Brut Space.

Nábytek s nízkým dnem

V kuchyni byly police a malý kus nábytku vybrány s minimální hloubkou, takže prostor nenabíjely. Zrcadlové dveře skříně odrážejí protější stěnu.

Průchodová zóna

Kuchyň a jídelna, která není na tomto obrázku, se nacházejí uprostřed domu a slouží jako průchod mezi vstupem a obývacím pokojem. Ačkoli tento centrální prostor postrádá okna, je osvětlen díky přirozenému světlu, které pochází z obytného prostoru.

Spotřebiče od Edesy, Teka a Fagora. Tkaniny od Habitat.

Varná zóna

Vysoký nábytek byl nahrazen policemi, takže prostor vypadal uvolněněji a usnadnil průchod ke zbytku domu. Proto jsou vybrány nízké skříňky s bílými lakovanými průčelími a ocelovými držadly odpovídajícími profilu pracovní desky, které zdůrazňují horizontálnost.

Ikea nábytek a bílé nádobí.

Péče o tesařství

Dveře, které umožňují přístup do koupelny, byly nalezeny při demolici další budovy stejné doby. Byl to vlastně list starého balkonu, ze dřeva s bílým, jantarovým a zeleným sklem. V době, kdy byly získány, byly zamčeny a přeměněny na původní posuvné dveře. V kapitole truhlářské práce také vyzdvihuje podlahu - borovicovou plošinu instalovanou na latěch, slabě zbarvenou bílou barvou a 18 cm vysokou lištu s malými lištami.

Vedoucí práce

V ložnici byla také část původně viděné cihly ponechána v dohledu. Spodní část byla omítnutá a zůstala hladká jako čelo postele.

Obrázky a přikrývky, od BoConcept. Polštáře, od Zara Home. Přikrývka od Hoss Intropia. Noční stolek, lampa a modrá váza jsou z Habitatu.

Obrázky zdobí

Motivy připomínající tahy dětské kresby dodávají ložnici neformální atmosféru. Bílý paspartú umožňuje zvýraznění malby na cihlové zdi.

Koupelna se směsí textur

V koupelně byly kombinovány různé textury. Černé dlaždice v lesklém provedení se střídají s cihlou a cementem na zdi. Na chodníku je bílá dlaždice vysunuta ve sprše, která byla provedena ve stejné úrovni, aby byla zajištěna kontinuita podlahy.

Umyvadlo z Valadares a toaleta z Rocy. Grifería de Grohe, v umění a bronzu. Zrcadlo, od Vintage 4P. Koše byly vyrobeny řemeslníkem. Ručníky: bílá, Habitat a barva, Zara Home.

Plán a distribuce

- Tato podlaha nedosahuje 60 m², ale její vysoké stropy dávají větší pocit.
- Převaha světlých tónů na podlaze, stěnách a kuchyňském nábytku ve spojení s přirozeným světlem zvyšuje prostor.

Rozložení podlahy.
Distribuce byla organizována do tří zón oddělených nosnými zdmi. V první z nich byla hala, koupelna a ložnice. Jídelna s integrovanou kuchyní byla umístěna uprostřed. A v posledním, obývací pokoj s pracovním koutem. Trvalé spojení mezi těmito třemi zónami bez dveří, které je oddělují, dále zvyšuje hloubku.