Tipy

Inspirativní studio pro umělce

Inspirativní studio pro umělce

D.R

Když dnes vidíme tento prostor plný kouzla, je těžké uvěřit, že po celá léta byl temným rohem a poškozoval vlhkost v zadní části budovy v Lisabonu. Nedostatek izolace, světla, kuchyně a koupelny znemožnily podmínky obývat. Hudba, která hledala místo, kde se má vytvořit, však viděla svůj potenciál a rozhodla se dát jí druhou šanci.

Portugalský ateliér ARK Studio byl ten, kdo pracoval na zázraku a dal tomuto přístřešku nové okno, kamna, která ho vytápěla, mini kuchyň a koupelnu. Její členové se rozhodli zachovat architektonické prvky typické pro tuto oblast, jako jsou dřevěné trámy a bílé zdi, a kombinovat je s aktuálnějšími a jednoduššími úpravami, jako jsou leštěné cementové podlahy a borovicové dřevěné dveře a nábytek. Aby poskytli teplo a vzbudili inspiraci nového obyvatele, hledali kus nábytku vinobraní umělecké inspirace na použitých trzích. Zde dýcháte umění.

www.arkstudio.pt

Reklama - Čtěte dál pod druhou šancí

Byl to mokrý, temný a zapomenutý sklad. Dnes je lisabonským útočištěm, kde vytváří hudbu.

Začněte znovu

ARK Studio má na starosti reformu tak, aby byla vhodná pro život.

Respektujte podstatu

Architekti ARK Studio chtěli zachovat původní prvky, jako jsou dřevěné trámy a bílé zdi, tak charakteristické pro domy v této oblasti.

Méně je více

Aby se prostor příliš nenabíjel, vybrali si jednoduchý nábytek s klidnými barvami.

Minulost se vrací

Kusy byly prohledávány na second-hand trzích, aby do prostoru přidaly charakter s jeho historií.

Probuď se múzy

Chtěli vytvořit atmosféru, která je klidná a inspirativní.

Teplé

Nainstalovali kamna, aby studili.

Barvy

Dominantní výzdobou je dřevo, bílá a šedá.

Klidné a přirozené

Detail dekorace.

Nové prostory

Aby bylo obyvatelné, bylo nutné nainstalovat mini kuchyň a koupelnu.

Má dřevo

Kuchyňský nábytek byl vyroben z borového dřeva.

Otevřené úložiště

Kromě skříní byly instalovány police, které odhalí některé kousky.

Snadný přístup

Usnadňuje také přístup k nejpoužívanějšímu nádobí.

Koupelna

Posuvné dveře do koupelny byly také vyrobeny z borového dřeva.

Koupelnové úložiště

Jako v koupelně.

Bližší

Detail dřezu, skříně a zrcadla.

Osvěžující sprcha

V koupelně je sprchový kout.

Jednoduchost

Zde jsme také pokračovali s estetikou zbytku studie.

Minimální výraz

Minimalistická sprcha

Otevřeno ven

Aby světlo přineslo dovnitř, architekti otevřeli nové okno.

Venku

Terasa odděluje studii od hlavní budovy.

Dobře izolované

Vnější izolace byla v projektu velmi důležitá, protože v minulosti vlhkost způsobila chaos.